Pflanzen, die das Krebsrisiko senken

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Liebe Alice!

Ich finde es EXTREM schade, dass Du auf diese überaus interessante Frage:


überhaupt nicht eingegangen bist.

lg
Suena

Hallo Suena,

daran musst du dich bei Themen von Alice gewöhnen. Sie kennt nur eine Meinung: ihre eigene. Und dafür sucht sie Bestätigung. Ich bin nur zu diesem Thema gekommen, weil hier etwas verbreitet wird, das man so nicht stehen lassen kann.

lg Pluto
 
Hallo Suena,

daran musst du dich bei Themen von Alice gewöhnen. Sie kennt nur eine Meinung: ihre eigene. Und dafür sucht sie Bestätigung. Ich bin nur zu diesem Thema gekommen, weil hier etwas verbreitet wird, das man so nicht stehen lassen kann.

lg Pluto

Liebe Pluto!

Danke für den Hinweis. Ich finde es wirklich schade, denn es wäre doch interessant zu wissen, wie so eine Studie, die immerhin als "Beweis" hergenommen wurde, zustande kommen kann.

Denn einen Thread zu eröffnen mithilfe eines möglichen Fakes finde ich....befremdlich.

Liebe Grüße
Suena
 
daran musst du dich bei Themen von Alice gewöhnen. Sie kennt nur eine Meinung: ihre eigene. Und dafür sucht sie Bestätigung. Ich bin nur zu diesem Thema gekommen, weil hier etwas verbreitet wird, das man so nicht stehen lassen kann.

Danke für den Hinweis. Ich finde es wirklich schade, denn es wäre doch interessant zu wissen, wie so eine Studie, die immerhin als "Beweis" hergenommen wurde, zustande kommen kann.

Kommt mal ein bisschen runter...Ich muss doch nicht sofort reagieren, nur wenn hier jemand etwas fordert... >.< Übrigens habe ich auch noch ein bisschen mehr zu tun als wissenschaftliche Archive zu durchsuchen...

1. Zu dem grünen Tee und seiner präventiven Effektivität bezüglich kolorektaler Karzinome: "Tea and its constituents have shown anticarcinogenic activities in in vitro and animal studies. Epidemiologic studies, however, have been inconsistent. We prospectively evaluated the association between green tea consumption and colorectal cancer (CRC) risk in a cohort of 69,710 Chinese women aged 40 to 70 years. Information on tea consumption was assessed through in-person interviews at baseline and reassessed 2 to 3 years later in a follow-up survey. During 6 years of follow-up, 256 incident cases of CRC were identified. The multivariate relative risk of CRC was 0.63 (95% confidence interval, 0.45-0.88) for women who reported drinking green tea regularly at baseline compared with nonregular tea drinkers. A significant dose-response relationship was found for both the amount of tea consumed (P trend = 0.01) and duration in years of lifetime tea consumption (P trend = 0.006). The reduction in risk was most evident among those who consistently reported to drink tea regularly at both the baseline and follow-up surveys (relative risk, 0.43; 95% confidence interval, 0.24-0.77). The inverse association with regular tea drinking was observed for both colon and rectal cancers. This study suggests that regular consumption of green tea may reduce CRC risk in women. (Cancer Epidemiol Biomarkers Prev 2007;16(6):1219–23)" Quelle: http://cebp.aacrjournals.org/content/16/6/1219.short

2. Zur Risikoreduktion von Prostatakrebs durch Gemüsesorten: "Methods We evaluated the association between prostate cancer risk and intake of fruits and vegetables in 1338 patients with prostate cancer among 29361 men (average follow-up = 4.2 years) in the screening arm of the Prostate, Lung, Colorectal and Ovarian Cancer Screening Trial. Participants completed both a general risk factor and a 137-item food-frequency questionnaire at baseline. Cox proportional hazards models were used to estimate relative risks (RRs) and 95% confidence intervals (CIs). All statistical tests were two-sided.

Results Vegetable and fruit consumption was not related to prostate cancer risk overall; however, risk of extraprostatic prostate cancer (stage III or IV tumors) decreased with increasing vegetable intake (RR = 0.41, 95% CI = 0.22 to 0.74, for high versus low intake; Ptrend = .01). This association was mainly explained by intake of cruciferous vegetables (RR = 0.60, 95% CI = 0.36 to 0.98, for high versus low intake; Ptrend = .02), in particular, broccoli (RR = 0.55, 95% CI = 0.34 to 0.89, for >1 serving per week versus <1 serving per month; Ptrend = .02) and cauliflower (RR = 0.48, 95% CI = 0.25 to 0.89 for >1 serving per week versus <1 serving per month; Ptrend = .03). We found some evidence that risk of aggressive prostate cancer decreased with increasing spinach consumption, but the findings were not consistently statistically significant when restricted to extraprostatic disease.

Conclusion High intake of cruciferous vegetables, including broccoli and cauliflower, may be associated with reduced risk of aggressive prostate cancer, particularly extraprostatic disease.
" (Quelle: http://jnci.oxfordjournals.org/content/99/15/1200.short).

3. Zur Senkung des Blasenkrebsrisikos aufgrund des Verzehrs von Kreuzblütengewächsen:

METHODS:

Two hundred fifty-two cases of incident bladder cancer were diagnosed from 1986 through January 31, 1996, among 47,909 men enrolled in the Health Professionals Follow-up Study. Each participant in this cohort completed a 131-item food-frequency questionnaire in 1986 and subsequently in 1990 and 1994. We used logistic regression analyses to examine fruit and vegetable intake in relation to bladder cancer risk, after adjusting for age, history of cigarette smoking, current smoking status, geographic region, total fluid intake, and caloric intake.
RESULTS:

We observed a weak, inverse association that was not statistically significant between total fruit and vegetable intake and bladder cancer risk. Intake of cruciferous vegetables was inversely associated with risk (relative risk = 0.49; 95% confidence interval = 0.32-0.75, for the highest category of cruciferous vegetable intake compared with the lowest), but intakes of yellow or green leafy vegetables or carotenoid-rich vegetables were not associated with risk. Individual cruciferous vegetables, except for coleslaw, were all inversely related to bladder cancer risk, but only the associations for broccoli and cabbage were statistically significant.
CONCLUSIONS:

Data from this study indicate that high cruciferous vegetable consumption may reduce bladder cancer risk, but other vegetables and fruits may not confer appreciable benefits against this cancer.
" (Quelle: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10203279).

4. Mehr: http://eprints.ucl.ac.uk/4841/
 
Hm, alles wieder umsonst gepostet? Als hätte ich's geahnt...;)



Naja, Du willst etwas mitteilen, aber ich hoffe doch mal, dass Du nicht alle dazu zwingen willst, das, was Du hier reinstellst, als das allein Seeligmachende anzuerkennen. Natürlich ist es erstrebenswert und wichtig, sich gesund zu ernähren, doch es gibt genug Leute, die das nicht möchten. Du kannst niemanden zu seinem Glück zwingen. Du schreibst Deine Infos hier rein und wer sich ändern möchte, wird es verinnerlichen und dadurch Hilfe erhalten. Sieh es doch so, wer dafür offen ist, wird von Deinen Infos erreicht. Deshalb ist Dein Posting nicht umsonst.

lg Siriuskind
 
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Du schreibst Deine Infos hier rein und wer sich ändern möchte, wird es verinnerlichen und dadurch Hilfe erhalten. Sieh es doch so, wer dafür offen ist, wird von Deinen Infos erreicht. Deshalb ist Dein Posting nicht umsonst.

Mehr möchte ich auch gar nicht erreichen. Das betonte ich ja bereits. Allerdings sind die von mir im vorletzten Beitrag geposteten Studien von manchen Usern mit einer Vehemenz und darüber hinaus mit einer Tendenz zur Degradierung meiner Person gefordert worden, so dass ich mir, nachdem ich mir diese Mühe machte, durchaus ein kleines Zeichen der Kenntnisnahme gewünscht hätte... Aber nun ja, damit ist halt nicht zu rechnen...
 
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